Skip to content
Nahajaš se:
Izmenjava dijakov - Chambery Francija

Izmenjave dijakov postajajo vse bolj pomemben del izobraževanja, česar se na Strojni šoli Ptuj zelo dobro zavedamo.  V okviru projekta Leonardo da Vinci Mobilnost se je šest dijakov naše šole:

Leon Brodnjak
Picture 006 Matej Prevolšek  Picture 001
Denis Junger Picture 003 Bojan Horvat Picture 002
Marko Kralj Picture 005 Gašper Šmigoc Picture 004

udeležilo izmenjave v francoskem Chambery. Izmenjava je potekala v času od 8. – 29. marca 2009 in je bila izredno uspešna. Program izmenjave je vključeval dvotedensko prakso v francoskih podjetjih, preostali čas pa spoznavanje kulturnih/geografskih značilnosti savojske pokrajine kot tudi mnoge aktivnosti v prostem času. Podrobnejši potek si lahko ogledate tukaj. Naši dijaki so se na delovnih mestih pokazali kot izredno delovni, marljivi, vedoželjni in voljni pomagati, kar nam je lahko v velik ponos. Prav tako so se izredno dobro ujeli kot skupina in se odlično vključili v okolje, kjer so bivali. Brez zadržkov lahko rečemo, da so se naši dijaki izkazali v vseh pogledih in smelo stopajo v korak s francoskimi dijaki enakega profila, tako na strokovni kot na osebnostni ravni.

Velika zahvala velja spremljevalnim učiteljem - Nataliji Bukvič in Stanetu Gojkošku v prvem ter Tanji Steyer in Tadeju Fekonji v drugem delu izmenjave.

Anja Jesenek, koordinatorica izmenjav dijakov na Strojni šoli Ptuj
 
< Nazaj   Naprej >